כיסוי ראש לגרושה

חדשות כיפה הרב שי פירון 22/12/03 13:20 כז בכסלו התשסד

שאלה

שלום רב,קרובת משפחתי מתגרשת בקרוב.היא חובשת כיסוי ראש ואם לילדים.ידוע לי כי גרושה חייבת בכיסוי ראש.א)מדוע?הלא גרושה אינה אשת איש? ב)האם ניתן להקל ב"רמת" כיסוי הראש או באופיו? ברצוני לציין כי מדובר באישה כבת 35 המעונינת להינשא שוב. אודה על התיחסותך.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

שלומות,

הלכתית, גם גרושה צריכהלילך בכיסוי ראש.
מעשית, יש לשאול רב, כיצד יש לנהוג באם הדבר מעכב מלהינשא. יש קושי רב להתיר זאת אולם אני ממליץ לפנות לפוסקים בעלי שיעור קומה והבנה כמו הרב אריאל, הרב ליאור, הרב שמחה קוק.
ובעז"ה תזכה קרובתך להקים בית.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן