כיסוי ראש לגרושה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/01/11 20:38 יז בשבט התשעא

שאלה

שלום רב,

אני כבת 22 אם לילדה כבת שנה ו4 חודשים. לצערי הרב לאחר פחות משנתיים וחצי התגרשתי מבעלי שהחליט שהוא אינו רוצה בשום אופן להמשיך בחיי הנישואין.

במהלך הנישואין כיסיתי את הראש כיסוי מלא. וכעת אני מתלבטת אם להורידו ממספר סיבות:

מטרתי ותקוותי היא להשתקם ולבנות בית חדש בישראל, אך איני מרגישה משוחררת לעשות זאת. אני מרגישה נשואה כלפי חוץ ובפנים בודדה. איני מצליחה להפגין כלפי חוץ שאני פנויה יחד עם הכיסוי וכך גם החברה מתייחסת אליי. בנוסף, בשל גילי הצעיר אני גם מסתובבת בחברת צעירים (אוני' וכו') כך שאני מרגישה שכיסוי הראש מונע להסתכל עליי כעל בחורה פנויה. לכן גם אופציה של פאה נוכרית בסביבתי הצעירה גם היא תראה כשונה (תמיד אפשר לראות שזאת פאה על אף שהיא דומה מאוד לשיער אמיתי)..

האם יש היתר לכל הסיבות הנ"ל להוריד את הכיסוי?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

יש היתר אם הדבר נצרך כדי להתחתן ואין כל ברירה אחרת.

עייני
https://www.kipa.co.il/ask/show/235584

בברכה לישועה בקרוב