כיסוי ראש לגרושה

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 24/01/11 22:21 יט בשבט התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני שואלת שאלה זאת שוב לאחר שלא קיבלתי מענה (מרב אחר) והעניין מציק לי מאוד.

אני בת 22 אם לתינוקת כבת שנה ו4 חודשים. לצערי הרב מאוד התגרשתי לאחר פחות משנתיים וחצי של נישואין. במהלך הנישואין כיסיתי את השיער באופן מלא. מטרתי ורצוני הוא להקים בית חדש בישראל במקום זה שנחרב. אני מרגישה שכיסוי הראש מפריע לי- כיוון שאני מסתובבת בחברה של צערים (אונ' וכו'), ויש לי הזדמנויות כביכול להכיר אבל אני נראית אישה נשואה לכל דבר. נכון שיש שידוכים, אבל בצורה כזאת אני מוצגת רק על ידי הסטיגמה (גרושה עם ילדה) וכשרואים אותי אולי זה כבר יותר נגיש ופחות מרתיע. מלבד זאת שקשה לי שאני נראית לסביבה כאישה נשואה כשבעצם אני לבד...

אודה על תשובה מהירה.

תודה

תשובה

שלום וברכה!

אישה גרושה חייבת בכיסוי ראש מן הדין. כך הסכמת כל הפוסקים. ברם, במידה וכיסוי ראש פוגע באופן אובייקטיבי ולא ע"פ הרגשות במציאת זיווג שני ופאה שנראית כשיער אמיתי לא מועילה לפתור את הבעיה, אז יש מקום להקל ולהוריד כיסוי ראש. וכאן נדרשת כנות עצמית ויראת שמים חזקים מאד.

בברכה,

חיים בריסק