כיסוי ראש לגרושה

חדשות כיפה רבני הישיבה הגבוהה אור-עציון 20/02/06 19:18 כב בשבט התשסו

שאלה

שלום לכבוד הרב

אני גרושה שנה אני כרגע עם כיסוי ראש אבל ברצוני להוריד את כיסוי הראש ראיתי באתר כיפה תשובות שרבנים ענו שמותר לאישה גרושה להוריד את כיסוי הראש וכן הרב אבינר התיר לנשים להוריד את כיסוי הראש הייתי רוצה מאוד לדעת מה הסיבה להיתר ומהיכן הוא נובע זה חשוב לי מאוד

בתודה

תשובה

שלום רב.

מצד עיקר הדין גרושה צריכה ללכת בכיסוי ראש גם לאחר גירושיה. אולם במקרה והיא רוצה להתחתן שנית וכיסוי הראש מעכב את ההכרויות עם גברים התירו לה להוריד את כיסוי הראש. לענ"ד מן הראוי במקרה כזה שתלך בפאה ולא בראש גלוי.

בברכה.

התשובה ניתנה ע"י הרב אביגדור שילה