כיסוי ראש לגרושה

חדשות כיפה רבני הישיבה הגבוהה אור-עציון 10/10/05 16:04 ז בתשרי התשסו

שאלה

חברתי בשנות העשרים לחייה ואמא לשני ילדים התגרשה לפני מספר שבועות.

היא חוששת כי לא תוכל למצוא שוב שידוך טוב ולכן היא מעוניינת להוריד את כיסוי הראש.

האם יש לה על מי להסתמך?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב.
מצד עיקר הדין היא חייבת בכיסוי ראש. רצוי שתלך עם פאה שפחות מפריעה לענין השידוך גם אם נהגה שלא ללכת בפאה כשהיתה נשואה. אולם אם היא מורידה את כיסוי הראש כדי למצוא שידוך יש לה על מי לסמוך.
בברכה.

התשובה ניתנה ע"י הרב אביגדור שילה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן