כיסוי ראש חלקי

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 11/07/07 20:12 כה בתמוז התשסז

שאלה

אני מתחתנת בעזרת ה' ועסוקה מאוד בשאלת כיסוי הראש. מאוד קשה לי לחשוב על עצמי עם כיסוי ראש מלא מפחד שלא יהיה לי נוח, שזה לא יהיה יפה , שאני ארגיש מוזר ולא יפה.

שמעתי שיש דיעה שמתירה כיסוי ראש חלקי. האם קיימת דיעה כזאת? ואם כן האם יש שיעור לשיער שנשאר בחוץ?

זאת מצווה שמאוד קשה איתה להרבה בנות האם יש מקום להקל בה?

תשובה

לפי מה שעולה מהגמרא בכתובות לפי רוב הפרשנים, הוא שכיוסי מרכז הראש (קלתה בלשון הגמרא-מין כיפה בוכרית) הוא מהתורה והוא לא ניתן לשינוי. לעומת זאת כל מה שמעבר לכך הוא דת יהודית ותלוי במנהג בנות ישראל באותו דור. אם במקום שאת גרה רוב הנשים הדתיות מכסות חלקית את ראשם, או לעא מכסות כלל, אז מותר לך לנהוג כמותם ובלבד שמרכז הראש יהיה מכוסה בכל מצב (בגודל של כיפה בוכרית).
הרבה אחרונים הבינו שדת יהודית הפך גם למשהו קבוע, אך לא עולה כך מכל הראשונים, ויש לך על מי לסמוך.
האגרות משה (הרב משה פיינשטין) הלך בדרך של האחרונים הנ"ל ובכל זאת התיר שלא לכסות רוחב שתי אצבעות מהפוני.
בכל מקרה כדאי להתייעץ עם אישך לעתיד, ולראות זה על דעתו, גם הוא צד בעניין. בדור פרוץ כמו שלנו אני ממליץ על כיסוי ראש מלא, אך לא בלחץ... לא קורה כלום שפה ושם יוצאות שערות, וברוך השם יש היום מגוון של כיסויי ראש יפים.
בהצלחה בהחלטה! ומזל טוב!