כיסוי ראש התלבטות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/08/11 18:04 כא באב התשעא

שאלה

לכבוד הרב שלום

השאלה שלי היא בנושא כיסוי ראש , אני נוהגת לכסות את ראשי במטפחות ומבינה את כובד המשקל והערך של כיסוי הראש , בימים מסוימים אני מכסה את כל ראשי אך בימים אחרים אני מכסה כיסוי ראש חלקי , לפעמים אני מרגישה שהכיסוי ראש אוטם ו"חונק" אותי פנימית וכן חיצונית, השאלה כיצד עליי לנהוג? אני יודעת שזו עבודת המידות שלי וכן הרצון שלי לקיים את ההלכה , האם זה אפשרי לכסות את ראשי פעם חלקית ופעם בצורה מלאה? אודה לתגובתך בנושא

תשובה

שלום וברכה

לשאלה זו אפשריות תשובות רבות ומגוונות, ואכתוב את הדרך שאני מאמין בה:
מתקדמים כפי היכולת. אחת מעצות היצר הרע דווקא היא העמדה של "או שעושים הכל או שלא עושים שום דבר". זה נראה כמו יושרה פנימית, אך למעשה מדובר בתכונה המפילה אנשים לתחתיות, ולעתים נדירות היא גורמת לעשיית "הכל".
המגבלה של עמדה זו היא כמובן כאשר מדובר בתוך גבולות ההלכה, גם אם הולכים בדרך של המקילים ביותר.

על כן, לאור עיקרון זה הטוב ביותר הוא שתציבי לך את המטרה ללכת עם כיסוי ראש כדת וכדין, אך לא תתני את זה בהתניה פנימית שאם את לא הולכת כך תמיד – את לא תלכי בכלל כך. נסי גם שכיסוי הראש החלקי יתאים לפחות לדעות המקילות ביותר בין הרבנים בתחומים האלה, וזה יהיה תחום ההתייחסות שלך. אט אט תמצאי את דרכך.

כל טוב ושמחה רבה