כיסוי ראש בחתונה(דחוף)

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/12/03 13:59 כו בכסלו התשסד

שאלה

שלום וברכה. בעזרת ה' אני מתחתנת והחלטתי לכסות את הראש(לגמרי) לאחר חדר יחוד, די מתוך הרגשה. אבל הייתי רוצה לדעת קצת יותר מבחינה הלכתית על הנושא, אם יש דעות שאומרות שצריך לכסות לגמרי וכו'. תודה רבה. חג חנוכה שמח!

תשובה

מזל טוב ושיהיה בשעה טובה.
שאלת כיסוי הראש לאחר חופה נתונה במחלוקת. אין מחלוקת על כך שבעבר זה לא היה נהוג כלל, והדיון הוא מדוע. יש הטוענים שזה היה עוד אחד מהקלקולים, וטוב לתקן אותו, כיוון שהאישה נשואה מיד לאחר צאתה מחדר הייחוד, והיא חייבת בכיסוי ראש. יש הטוענים שזה דווקא היה המנהג הנכון, והיו הכלות כולם הולכות עם ההינומה לאורך החתונה כולה, כי כך הולכות כלות וטוב שתלכנה כך, ורק לאחריה עם כיסוי ראש.
את יכולה לעשות כפי שאת מרגישה. אמנם, יש טעם מסוים לפגם, אם יוצאים עם כיסוי ראש, שכן יש בכך מעין התרסה כלפי אחרות וכלפי הדור הקודם, אולם זה לא צריך לעכב אותך, ואם את מרגישה שאת רוצה – עשי כפי שאת מרגישה.

כל טוב, ושירבו שמחות בישראל