כיסוי ראש בבית

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 25/05/09 13:58 ב בסיון התשסט

שאלה

שלום הרב,

רציתי לשאול האם אישה חייבת בכיסוי ראש בבית? האם היא יכולה לשים רק שמישהו דופק בדלת? אם רק בעלה והילדים בבית והיא נידה איך היא צריכה לנהוג עם הכיסוי ראש? אם היא נידה אז יש בעיה שבעלה יראה את שערה? והילדים? כשהיא לבד עם השם (כי השם תמיד עימנו) איך עליה לנהוג? ובשינה?

חודש טוב,

תשובה

שלום

מן הדין אשה אינה חייבת לשים כיסוי ראש בביתה, וגם לא בחצרה, אם אין שם גברים אחרים.
הרעיון בזה הוא שצניעותה של האשה אינו מוטל רק עליה, אלא גם על הגברים. לכן, אם היא בביתה או בחצרה, אין לה להתחשב שמא מישהו יביט בה בכוונה.

כמובן, באם מישהו נכנס לביתה היא חייבת לכסות את ראשה (אמנם יש שיטת ראשונים שגם אז לא, אך היא נדחתה).

לבעלה ולילדיה מותרלראות את שערותיה.

אמנם, בביאור הלכה ציטט את הזהר שכתב שאשה המקפידה ששערה לא יגלה בביתה (גם בנוכחות הילדים, ואפילו לבד), זוכה להרבה דברים.
אך זה אינו דין, אלא מידת חסידות. ואם זה גורם לה להתגנות על בעלה, אסור לה לנהוג כך.
ובכלל, יש להזהר שמידת חסידות לא תגרום לפגיעה בחיים הבריאים בבית.
אם כולם מחמירים זה משהו אחד, אך אם אחד מבני הזוג מתנהג בחסידות ובן הזוג השני לא, צריך לזכור ש'ואהבת לרעך כמוך' דוחה את כל מידות החסידות.

כל טוב