כיסוי ראש בבית

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 12/12/07 00:46 ג בטבת התשסח

שאלה

שלום!

אם החלטתי לנהוג שלא ללכת בבית עם כיסוי ראש, האם אני צריכה לכסות את הראש בברכות, כגון בברכת המזון ובקידוש (כשאני עם בעלי בלבד)?

בתודה מראש, מיכל.

תשובה

שלום רב

החובה לשים כיסוי ראש קיימת, קודם כל, כאשר האשה נמצאת ליד אנשים שאינם הוריה, בעלה וילדיה, גם אם היא בביתה. מעבר לכך ישנה מחלוקת.
מרבותיי למדתי שאין חובה לשים כיסוי ראש בפני המשפחה הקרובה, גם כשאומרים דברים שבקדושה.
יש דעות אחרות שאומרות שבזמן שאומרים דברים שבקדושה אסור לאשה להיות ללא כיסוי ראש.

אריאל
(המשיב אינו רב)