כיסוי ראש בבית

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 29/07/07 10:37 יד באב התשסז

שאלה

שלום רב... אני עוד לא נשואה. היה לי דיון עם חברות שלי על כיסוי ראש, דעתי היתה שיש שתי דעות לגבי כיסוי ראש הראשונה שזה סימן הכר שאת נשואה וצניעות ולכן גם שבאים אורחים (גברים זרים)לביתך את צריכה לכסות את השיער וצריך לכסות עד טפח וכו' (כיסוי ראש מלא- כל הזמן) הגישה השניה היא שזה כסימן הכר שאת נשואה ולכן שאת בתוך הבית שלך אינך צריכה לכסות (גם אם באים זרים) כי זה ברור מאליו שאת אשת איש (בביתך!)ולפי גישה זאת לא צריך לכסות עד טפח- כי זה רק סימן הכר ומספיק שזה נראה כיסוי ראש... את הגישה השניה (היותר בעיתית) אני לא זוכרת ממי שמעתי, אבל אני יודעת שיש רב ממש גדול בדורנו (לא נפרט מטעמי לשון הרע..)שאישתו שהיא באה הבייתה מורידה את הכיסוי (גם לעיני זרים)?! האם יש בסיס לדעה השניה????!!!

תשובה

הנימוקים שאת קובעת לכל אחת מהשיטות אינם נכונים.
השיטה השניה היא פשטות מה שעולה מסוגיית הגמרא, שאף שכנראה אף חאת לא נוהגת לכסות את הראש בביתה.
אכן יש אשת ראש ישיבה שכך נוהגת בביתה. אך בנותיה כבר לא נוהגות כך, כי בדורות האחרונים נהגו להחמיר בזה. (היינו כשנכנסים זרים). מנהג ישראל תקף כל שנוהגים אותו בין לקולא בין לחומרא. במקרה שלנו יש לו תוקף לחומרא.