כיסוי ראש בבית

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 23/07/07 17:22 ח באב התשסז

שאלה

שלום לרב קיציס!

ראיתי תשובה שכתבת לשאלה לגבי כיסוי ראש בבית שיש בו אורחים. כתבת שם כי ליד האבא, הבעל, האחים והילדים מותר ללכת ללא כיסוי ראש . האם זה אמיתי ??????????????.

קצת נראה לי תמוה העניין מכיוון שכל עניין הכיסוי ראש הוא כי השיער שעל הראש מקבל כמעין "אנרגיות" שהופכות אותו לשיער ערווה (בכל אופן זה מה שאני הבנתי ממדריכת הכלות שלי) ולכן זה לא מסתדר לי עם התשובה שלך האם תוכל לחדד לי את הנקודה?

אודה לך על תשובתך

עינת

תשובה

לשואלת שלום רב.
יש דברים מסויימים שאנו מקילים בדיני עריות כלפי בני המשפחה הקרובים בגלל שבמצב נורמלי יצר העריות לא קיים כלפיהם. כך למשל בעניין איסורי ייחוד ונגיעה בהורים או ילדים אין איסור כלל. וכן יש להקל באחים. ולכן כתבתי שגם בכיסוי ראש בפניהם אפשר להקל. וכן פסק באגרות משה, שלמרות שעדיף ללכת בבית בנוכחות בני ביתה עם כיסוי ראש, אבל אין זה חובה.
בברכה
אפי קיציס

מקורות:
כתובות ע"ב: רש"י ותוס' שם
טור ושולחן ערוך סי' קט"ו ובנושאי כלים שם דעות שונות
אגרות משה חלק א' אה"ע סי' נ"ח