כיסוי ראש בבית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 23/09/03 02:01 כו באלול התשסג

שאלה

עד אכשיו, נהגו בביתנו שאשתי הסתובבה בלי כיסוי ראש (כאשר אין אורחים). השבוע למדתי במשנה ברורה שאסור לעשות דברים שבקדושה כאשר היא בלי כיסוי ראש.

על פי זה, ביקשתי ממנה לסתובב בבית עם כיסוי ראש כל הזמן.

היא קבלה את זה על עצמה בינתיים, אבל לא בשמחה. והיא בקשה ממני לשאול רב. לכן אני שולח שאלה זו.

מה דעתך?

תשובה

בס"ד

מעיקר הדין היא פטורה מכיסוי ראש שלא בנוכחות אחרים, למעט בעשיית דברים שבקדושה. ולפי חלק מהפוסקים, וביניהם מרן הרב מרדכי אליהו, אישה חייבת בכיסוי ראש בימי נידתה.

המלצתי ללמוד יחדיו על חשיבות העניין מתוך הספר "חוק לישראל" על חומש במדבר, פרשת נשא ליום רביעי בזוהר הקדוש, שמרחיב על כך. הלימוד ממקורות חז"ל יחזקו בוודאי הזדהותה עם קיום המצווה.

והכל מתוך נחת רוח. "לַשוֹן רַכָּה תְשַׁבֵר גַרֵם", ודברי חכמים כשהם נאמרים בנחת, התוצאה שהם נשמעים.

כל טוב.

וראה על כך קצת:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=30900