כיסוי ראש - בבית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 05/08/03 16:55 ז באב התשסג

שאלה

האם כאשר אני בביתי אני יכולה להסתובב בלי כיסוי ראש?

יש לציין שלא ניתן לראות

אותי דרך החלונות,ושדלת הבית נעולה מבפנים כך שלא ניתן להכנס אל הבית בלא ידיעתי.

והאם אני מחויבת לשים כיסוי ראש כאשר אני מברכת את ברכת המזון , ואשר יצר?

תשובה

בס"ד

1. מעיקר הדין רשאית ללכת ללא כיסוי ראש בבית. מכל מקום ראוי ונכון ללכת בכיסוי ראש גם שלא בנוכחות אנשים, וכתבו על כך בגמרא שבשכר מצווה זו, זכתה קימחית ששבעת בניה ישמשו ככהנים גדולים.

2. בשעת ברכה ותפילה חובה עלייך לכסות ראשך.

3. לדעת חלק מהפוסקים וביניהם מרן הרב מרדכי אליהו, אישה חייבת בכיסוי ראשה בימי נידתה.

בזכות נשים צדקניות נגאלו עם ישראל ממצרים – חזקי ואמצי !