כיבוס בחוה''מ

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 02/10/07 16:08 כ בתשרי התשסח

שאלה

שלום לרב

ישנו דבר שממש לא מובן לי....בתשעת הימים בחודש אב אסורים בכיבוס משום אבל ובחוה"מ גם אסור למרות שאלו אינם ימי אבל אלא ימי חג ושמחה...?! אמא שלי אישית משתגעת מהכביסה ומזה שאי אפשר לעשות..אז באב הבנתי זאת והיה באמת אפשר לראות את האבלות על פניה ועכשיו זה לא מובן לי

תשובה

שלום רב,
חול המועד הינו יום של מועד וישנן מלאכות שאינן לצורך המועד ולכן, אסור לעשות אותן. עיין במסכת מועד קטן.
ההגיון הוא שבזמן המועד צריך להיות פנוי לשמחה ולעבודת ה', לכן, או מדאו' או מדרבנן, אסור לעשות המלאכות הללו. זה שיש מצבים בהם קשה הדבר, לא מצדיק תמיד כיבוס בחול המועד.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה.