כיבוי הנר בהבדלה

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 30/01/07 11:46 יא בשבט התשסז

שאלה

מהו המקור למנהג כיבוי הנר ביין אחרי ההבדלה, וששמים מהיין של הבדלה בעורף ועל העיניים כסימן לתחיית המתים או למזל טוב? האם יש בזה משום עבודה זרה ח"ו?

תשובה

בעזה"י

שלום,

וזה לשון ספר "טעמי המנהגים ומקור הדינים" בעניני שבת אות תטז: וטעם ששופך ממנו מעט (מהיין) לכבות את הנר כדי שיהיה נראה לכל שלא הודלק נר זה אלא למצוות נר של הבדלה לברך עליו ונוהגין לרחוץ באותה השפיכה את עיניהם לחיבוב מצווה"
ור' גם בספר הלבוש ס' רצו סעיף א.

וע"פ הפנימיות מקובל שאין מכבים נר בנשיפה (משום שנר ה' נשמת אדם) ולכן נהגו לכבותו ביין.

ומכיוון שמדובר במנהג מקובל בכלל ישראל ויש לו מקורות- אין מדובר בעבודה זרה כלל.

בברכה,
אור
צוות ישיבת צפת