כיבוד הורים

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 21/01/12 22:47 כו בטבת התשעב

שאלה

בס"ד

שלום רב.

השאלה שלי זה על כיבוד הורים:

אני מודעת לזה שזו מצווה חשובה ביותר,מה שלא ברור לי זה ההבטחה של מי שיקיים את המצווה הזו : אריכות ימים.

אני מבינה הרי אף אחד לא רוצה למות והחיים זה דבר קדוש וטהור,אבל בכל זאת העולם שלנו זה עולם השקר(?)...אז למה זה טוב להישאר בו הרבה זמן ולא להגיע אל עולם האמת ? האם זה נותן לנו זמן לכפר על עוד חטאים שעשינו?אבל מצד שני מה אם בזמן הזה יבצעו עוד חטאים?(זה כבר לא 'פרס')

אני לא מבינה כ"כ את ההבטחה של המצווה הזו....אני מקווה שתוכל לשפוך לי אור על הדברים=]

תודה רבה מראש:)

תשובה

בסד
שלום רב
"למען ירבו ימכם וימי בניכם..,יש מפרשים כי הכוונה לאיכות של החיים ולא לכמותם.
כי מי שמכבד את ההריםחי טוב עם עצמו שלם במעשיו ובמחשבותיו ,השלום נמצא אצלו במשפחתו בניו ובנותיו לומדים ממנו לכבד גם הם את ההורים. והכל בא על מקומו בשלום.
2. הסבר נוסף הוא שהמכבד את ההורים לא מת בקיצור ימים ממה שהובטח לו בתחילה.אין זאת אומרת שיתווספו לו ימים נוספים על מה שניקבע.
בברכה