כיבוד הורים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 28/10/11 01:28 ל בתשרי התשעב

שאלה

שלום וברכה, כבוד הרב,

ברצוני לשאול על החיוב בכיבוד הורים. יש חשיבות לכל אחד מבני הזוג לכבד את הוריו ועל זה הדרך לכבד את הורי בן הזוג, ולמה מקשים כאשר כתוב , "על כן יעזוב איש את אביו ואת אמו ודבק באשתו". האם יש סתירה בין הדברים, זה תלוי בזה או השלמה בין הדברים.

בברכת שבת שלום וחודש טוב ומבורך

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

בודאי צריך לכבד את ההורים גם אחרי שמתחתנים,
ומה שנאמר בפסוק "על כן יעזוב" אין הככונה במובן שיזניח אותם אלא במובן הנפשני להשתחרר מהתלות שלו בהורים להיות עצמאי מבחינה כלכלית ונפשית ולבנות את ביתו בצורה בריאה. אבל כמובן לא לשכוח את ההורים חלילה.

אגב, חלק חשוב מתהליך בנית הזוגיות הוא ה"יעזב" הזה, אם אדם עדיך כרוך אחרי הוריו ונותן להם להחליט את ההחלטות עבורו הוא לא יצליח לבנו ביתו כראוי.

בברכה,

דני ארגמן