כיבוד הורים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/04/09 22:56 י בניסן התשסט

שאלה

שלום רב,

בקיץ הקרוב אצא בעז"ה עם משלחת לפולין. במפגש שהיה עם ההורים, דיברו גם על יציאה של הורים מלווים. אמא שלי מאוד רוצה לצאת, שאלה אותי אם אני מוכנה והסכמתי בשמחה. הבעיה היא שאני די מתחרטת על העניין והייתי מעדיפה לצאת לבד. חשוב לי מאוד שאמא שלי תעבור את החוויה הזאת בגלל שזה נושא שאנחנו לא כ"כ מדברים עליו בבית ולא יהיו לה עוד הזדמנויות לצאת לפולין (אני הבת הקטנה..) אני יודעת שגם לה זה מאוד חשוב ואם אומר לה עכשיו לא היא תבין אבל מאוד תפגע.

אני באמת מעדיפה לעבור את החוויה הזאת לבד. מה לעשות??

תודה רבה וחג שמח.

תשובה

שלום וברכה

זו שאלה עדינה ורגישה מאוד מאוד.
ביסודו של דבר זו ההכרעה שלך.
מבחינה הלכתית, שתי האפשרויות מותרות לך. מותר לך לדבר ביושר עם אמך ולומר לה כי את מעדיפה לצאת לבד, בשל עוצמת החוויה הקשה. מותר לך לבלוע את רצונך העצמי ולהסכים שאמא שלך תבוא אתך, על אף הצמצום המסוים בחוויה שלך.
אין ההלכה קובעת מה את חייבת לעשות, והיא מותירה זאת לשיקול דעתך.
עצתי: שאלי שוב את עצמך האם את מסוגלת לעבור את החוויה, גם אם טיפה פחות, עם אמא שלך, כיוון שנראה מדברייך שזו ממש עשיית חסד עימה. אם את מסוגלת – עדיף כך* אם לא – דברי אתה עכשיו על כך ואל תסחבי את זה לאורך זמן.

כל טוב ובהצלחה