כיבוד הורים

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 31/12/08 21:39 ד בטבת התשסט

שאלה

שלום,

לאחרונה תפסתי את עצמי מעבירה לא פעם ביקורת על ההורים שלי, ובעיקר על אבי.

אני יודעת שזה לא כיבוד הורים, אבל הוא עושה הרבה דברים הקשורים גם לחינוך וגם לדת שלא מוצאים חן בעיני. (בדת הכוונה היא לקצת חיפוף.. -זו בעיקר אמא שלי)

מה לעשות? איך אני יכולה להיפטר מהמנהג הלא טוב הזה?

תודה רבה!

שיר

תשובה

שלום
לפני כל ביקורת על גדול ועל קטן, על קרוב או רחוק, לחשוב עד כמה טיפשי הוא הנוהג הנפסד לשנות דעתם של אחרים ע"י ביקורת, כמעט לא היה מעולם אחד ששינה את דעתו ע"י ביקורת עולבת, אדרבא הוא חיפש ומצא לעצמו הרבה צידוקים.
לכן מלבד שזה עבירה אצל הורים, זה לא יעיל אצל שום בריה.
ברכה והצלחה