כיבוד הורים

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 11/09/07 21:45 כח באלול התשסז

שאלה

אמא שלי מגזימה קצת בענייני צניעות ובדברים בסגנון. (מותר סנדלים בלי גרביים, אסור קפקפי אצבע. מותר ללכת לעיר, אסור לקניון. וכ"ו.) אני חושבת שבעיקר סגנון לבוש (כמה צמוד) היא מגזימה, ודורשת מימני ללבוש דברים שאני לא אוהבת. ניסיתי לדבר איתה, וזה לא עזר. מה לעשות??? אני אוהבת סגנונות בגדים, והיא לא מרשה לי ללבוש אותם!

תשובה

בע"ה
אני מניח שאת מגזימה קצת לכיוון אחד ואמא מגזימה קצת לכיוון השני,ככה זה בד"כ שהרי גם אמא מבינה את הצורך של בת ללכת בבגדים אופנתיים וכד' , ובכ"ז אומרת מה שאמרה.
אז הפתרון האמיתי הוא לא להגזים לכיוון שלך וממילא גם אמא לא תגזים לצד השני, אבל זה לא כל כך מעשי כי בגיל שלך ,זה טבעי קצת להגזים.
אז , במצב הזה , כדאי שתגידי תודה לאמא ששומרת שלא תגזימי יותר מדי, וגם אם כרגע לא נראה לך כ"כ שהיא צודקת - כדאי לשמוע לה.
זה באופן כללי, לגבי פרט זה או אחר, בודאי היא תהיה מוכנה להקשיב לך ולהיות גמישה לפי הענין.
בהצלחה.