כיבוד הורים

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 24/08/07 01:32 י באלול התשסז

שאלה

לרב שלום וברכה.

יש ברשותינו רכב מדגם סאוונה שלפי החוק, ע"מ לנהוג ברכב על הנהג להיות בעל רשיון ג'. החוק הזה נכנס לתוקפו מתחילת השנה הלועזית הנוכחית.

אני קיבלתי את רשיון הנהיגה שלי רק לא מזמן (כלומר, אחרי שנכנס החוק לתוקפו)

לפי החוק הנ"ל אני לא יכולה לנהוג במכונית הזאת שזה דבר שמאוד רציתי והיה בגדר חלום בשבילי במשך זמן רב.

ההורים שלי לא יודעים על החוק הזה משום שהם בעלי רשיון נהגיה רגיל כמו שיש לי אך הם יכולים לנהוג ברכב משום שהוציאו רשיון לפני תחילת השנה הלועזית הזו.

אם אספר להם את זה,הם לא ירשו לי (ואולי בצדק) לנהוג ברכב, דבר שאני מאוד מאוד רוצה לעשות.

האם עלי לספר להם על החוק הזה המונע ממני לנהוג ברכב?

תודה רבה.

תשובה

שלום רב,
בודאי, כיון שאם ח"ו תהיה תאונה, יש כאן השלכות כספיות חמורות. וכמו כן, אין עניין להפר את החוק.
תנהגי על רכב המתאים לך בלבד. בכלל מכונית גדולה זה מתכון לשריטות ומכות צד. במיוחד לנהגים צעירים.
אני נתקל הרבה בתאונות של נהגים צעירים ולצערי, ניתן לומר כי כנראה, שלהגבלות למיניהן יש הצדקה.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות, רעננה.