כיבוד הורים

חדשות כיפה חברים מקשיבים 06/01/07 22:42 טז בטבת התשסז

שאלה

בעזהי"ת ט"ז טבת התשס"ז

שלום וברכה..

אימי מאוד אוהבת לדבר ולפעמים גם לשון הרע ורכלויות..פעם שהערתי לה היא הצדיקה את עצמה ובאיזשהוא מקום נעלבה כנראה זה לא השפיע להמשך...מה אני יכולה לעשות?אם אני יגיד לה בבטות זה חוסר כיבוד הורים?עד איפה גבולות המצווה בקשר לשאר המצות?

תודה רבה!

חירות

תשובה

שלום וברכה!
זה שאלה מאוד קשה, כיון שברמה העקרונית אין לך מה לעשות. כי את מחויבת בכבוד אמא שלך ואסור לך להעיר לה, אבל יש דרך להעיר ואני חושב שזאת העיצה הכי טובה במצבים כאלה יש 2 אפשרויות איך להשתמש בעיצה הזו-

א-לבא לאמא שלך ולומר לה שאת רוצה לשפר את הלשון הרע שלך ואת רוצה ללמוד איתה הלכות לשון הרע.

ב-לבא לאמא שלך ולספר לה שיש לך בעיה עם לשון הרע ולשאול אותה מה לעשות? איך אפשר להתקדם מזה?

כמובן שאת ההשלכה כלפי עצמה אמא שלך צריכה לעשות לבד את לא צריכה ואסור לך לומר לה שהיא לא בסדר.

אני מקוה שזה עזר ואשמח להמשיך לעזור במה שאוכל במייל שלי

elchananshmuel@gmail.com

כל טוב ברכה ושמחה!
אלחנן.