כיבוד הורים

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 03/11/06 14:54 יב בחשון התשסז

שאלה

הרב שלום

שאלתי היא האם ישנה חובה הלכתית לעזור להורים בבית מכוח כיבוד הורים. אפרט למה הכוונה: אני בת יחידה ויש לי עוד 2 אחים. בימי שישי רק אני עוזרת לאמי בבישולים ובנקיונות לשבת. לאמא שלי יש בעיות ברגליים ולכן קשה לה מאוד להכין לקראת שבת אולם היא עושה זאת בכל זאת כיון שאני לבדי לא אוכל לעשות הכל. אחי-הגדול מביניהם הינו תלמיד ישיבת הסדר שמקפיד מאוד על קיום מצוות אולם בניקיון הבית הוא מסרב לעזור, גם במצבים בהם אינני בבית או כאשר גם אני וגם אמי לא מרגישות טוב. האם נכון לומר שיש לו חובה הלכתית לעזור?

תשובה

בהלכות כיבוד אב ואם נפסק להאכילו ולהלבישו (שו"ע סימן ר'מ ביורה דעה). כל שהוא צורך ההורים נחשב כמלבוש ולכן חייב לנקות את ביתם.