כיבוד הורים

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 02/01/06 19:53 ב בטבת התשסו

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב.

בשבת האחרונה ישבנו לשולחן השבת ובמהלך שיחה עם יהודי חילוני שהצטרף אלינו אמא שלי אמרה דברים בגנותה של תמר (אמם של זרח ופרץ) ורמזה לכך שהמעשה שעשתה הוא מעשה זנות,וכן נאמר ע"י אותו חילוני עוד כמה דברים נוראיים שאני לא מסוגל לכתוב על האמוראים הקדושים

אני מאוד כעסתי וכאשר ניסיתי לשמור על כבודם של הדושים יצא לי הביטוי "נחותה" כלפי אמי (אמרתי לה שהיא נחותה כלפי תמר ושאין לה זכות להגיד את הדברים האלה או לחשוב אותם)

רציתי לדעת כיצד הייתי צריך לנהוג והאם הביטוי שנפלט לי הוא באמת ממש ממש לא במקום...?

תודה רבה.

תשובה

שלום
אכן , אין להתבטא כך כלפי הורים וזאת משתי סיבות:
א. מדין כיבוד הורים אין לנו רשות אף לומר לאבא או לאמא : "טעית", "זאת טעות" וכדומה אלא לומר את דברנו ואם ההורים יודו בטעותם אזי הם אמרו ולא אנו. בודאי אין לבוז להורים. אין מדובר פה בכניעה לדעת הורים אלא באופן החשיבה ובדרך הביטוי המשדרת כבוד ואהבה ואילו את הדעה אומרים באופן מכובד
ב. כלפי כל אדם לא עוזר שאנו מכתירים אותו בכינוי שלילי, הפוך, רק מרחיק אותו מלשמוע את האמת ולכן יש לומר את הטענה ואם יאמרו דברי אמת ממילא יתברר מי צודק ומי לא.

ולכן לדעתי יש עליך לגשת לאמך , ולהתנצל על טעותך ואופן הביטוי שלך ולקבל להבא לשפר ענין זה

בברכה
אלישע פיקסלר