כיבוד הורים מול שווארמה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 18/12/03 13:29 כג בכסלו התשסד

שאלה

שלום כבוד הרב,

אנחנו ספרדים, ולכן צריכים להקפיד על "בשר חלק". אבי שלח אותי לקנות לו שווארמה (בשר כבש), ולצערי החנות היחידה שמוכרת בשר חלק היתה סגורה.

מה היה עלי לעשות (בדיעבד...), לקנות לו מחנות עם הכשר רגיל משום שכיבוד אב עדיף, או לא לקנות לו?

אציין כי אבי אינו מקפיד על בשר חלק, ואוכל בהכשר רגיל.

** אם השאלה מפורסמת, נא לא לפרסם את שמי **

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אני מבין שאתה שואל לאחר מעשה.
ובכן הייתה צריך להתאמץ עוד יותר ולחפש בחנויות נוספות אולי, שמא יש חנות פתוחה ולקנות שם בשר חלק.
אם חיפשת ולא מצאת חנות כזו אז במציאות שתארת בשאלה אתה יכול לקנות עבורו בשר כבש (שווארמה) כשר לא חלק.

בתאבון,

עויאל

.