כיבוד הורים לאמא מתעללת

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 14/04/10 17:44 ל בניסן התשע

שאלה

שלום לרב, זאת פעם ראשונה שאני כותבת שאלה לרב,

רציתי להתייעץ עמך בקצרה בבעיה כמובן שהיא לא קצרה ומואד מורכבת.

אני מאמינה שאת ההורים צריך לכבד לא משנה מה ץ

אך האם יש סייגים לדוגמא אמא שמשתמשת בלשון רע , מקללת וכל ילדותי הייתי בצל התעללות נפשית ממנה.

אני סובלת בשקט כבר שנים וכל פעם חוזרת לכבדה ללא סייגים אך נפשי מותשת היא את כוחותי גומרת ולא מפסיקה עתה אנחנו בנתק בגלל קללות רבות שלה ..

היא לא נותנת לי לכבד אותה ואני את מלחמותיה לא רוצה בביתי ..

כבר רגשי אשם אין לי אך מה חובתי ?

האם אין אני צריכה להגן על נשמתי?

סלתי ממנה רבות ונשאתי אותה כמו אמא כמו פסיכולוגית על גבי את מצוקותיה את כספה את בעיתיה הנשפיות שאינה מטפלת מה עלי לעשות?

תודה לרב,

תשובה

שלום

הלכתית כיבוד הורים אינו בא על חשבון עצמאותך האישית וודאי לא על חשבון בריאותך הנפשית.
על כן עשי מה שטוב לחייך, דאגי לשלומך ולבריאות הנפש, ואת אמא כבדי מאד על אף אישיותה הקשה, אך לא כבוד של ציות וכאב אלא כבוד של שיחה נעימה כלפיה, לדאוג לה למאכל ומשתה וכדומה.
אם יש לך אחים קטנים החיים עם אמך עלייך לפנות לרשויות הרווחה ולדווח על הסבל שלהם עם אמך, זו חובה הלכתית ומוסרית.
אני מברך אותך שד' יהיה בעזרך, ובכל מעשייך תשרה ברכה.

כל טוב