כיבוד הורים לאחר גרושים

חדשות כיפה חברים מקשיבים 07/04/09 17:11 יג בניסן התשסט

שאלה

שלום

הורי התגרשו לפני כמה חודשים ומאז אני מרגישה שאני לא מכבדת מספיק את אבי בגלל שאני מתחמקת מלדבר איתו הרבה ולבקר אותו.

אני מרגישה שהוא לוחץ עלי לדבר על הרגשות שלי(לכן אני לא רוצה לדבר איתו על ענין זה)והוא גם לא דתי כל כך

בגלל 2 הדברים הללו אני לא מדברת איתו או מבקרת אותו כל כך הרבה

אני מאוד רוצה לכבד את אבי אבל זה קשה מאוד אולי אתם יכולים להציע דרכים לכבד את אבי יותר?

תודה רבה מראש!!!!!!!!!!!!!!!!!!

תשובה

שלום לך יקרה!

אני קוראת את השאלה שלך ומתפעלת.
מתפעלת מהיכולת לעבוד על דברים שקשים לך כשאת נמצאת בתקופה כל כך לא פשוטה בחיים.
אני מתפעלת מהרצון לכבד את אבא שלך, למרות שזה לא בדיוק מה שאת מרגישה שבא לך עכשיו.
מהשאלה שלך מרגישים שאת בחורה עם כוחות נפש מיוחדים.
ואני מאמינה בכל ליבי שבעזרת הכוחות האלה ובעזרת ה´ את תלמדי איך להתמודד בצורה הכי נכונה לך.

את נמצאת במצב לא פשוט.
ההורים התגרשו והקשר עם אבא שלך כבר לא חזק כמו שהיה פעם.
מעבר לזה, את מתחמקת ממנו, בדיבור ובביקורים ואת מרגישה שההתחמקות שלך ממנו היא חוסר כיבוד הורים.
אז מה שיוצא זה שגם קשה לך בגלל הגירושין וגם בגלל שאת מרגישה שמה שאת עושה הוא לא בסדר...
לא פשוט.

דבר ראשון- אני חושבת שאת צריכה להרפות קצת מייסורי מצפון.
את נמצאת במצב מורכב ובטח לא קל להתרגל לחיים מחדש, לדיבורים מסביב, לעובדה שהמשפחה השתנתה ולא תחזור להיות מה שהיא הייתה עד עכשיו.
כל הדברים הללו מביאים איתם תחושות ושינויים נפשיים.
וכדאי לך לתת לעצמך תקופת הסתגלות.
תקופה שבה את מעכלת את השינויים ולומדת להתמודד עם המצב החדש.
בתקופה הזאת אולי לפעמים תרגישי שאת לא ממש נחמדה למי שסביבך.
שאולי לא יבוא לך לעשות דברים שעד אז לא היה לך בעיה לעשות אותם.
יכול להיות שיום-יומיים לא תרצי לבוא לבית הספר.
וזה מאד טבעי. אין ממה להילחץ.

כמובן שצריך לראות שהתקופה הזאת לא נמשכת יותר מדי זמן לא גורמת לך להסתגר בחדר למשך ימים שלמים.
אבל מותר וצריך שתהיה תקופה כזאת.

ונחזור לאבא שלך.
מאד טבעי שאת מרגישה ריחוק, שקשה לך לקבל אותו.
יכול להיות שאת כועסת עליו או מאשימה אותו במצב הקיים.
וזה בסדר גמור להרגיש ככה.
את אומרת שהוא מנסה לדובב אותך לדבר על הרגשות שלך ואת לא ממש רוצה.
זכותך לא לדבר על מה שלא בא לך.
אבל את יכולה, כדי לשמור על כיבוד אב, להגיד לו בצורה נעימה ומכבדת שעכשיו קשה לך לדבר איתו ואת מבקשת שלא יאלץ אותך לדבר.
תסבירי לו שעכשיו קשה לך (את לא צריכה להסביר למה, רק להגיד שקשה) ואת מבקשת שתהיה לו סבלנות.

אני מאמינה שאם גם אבא ירפה קצת מהרצון לבדוק מה שלומך ואיך את מרגישה אחרי הגירושין את לאט לאט תקבלי אותו כמו שהוא והקשר יתחזק ויגיע לרמה שאת באמת רוצה אותו.

אבל בשביל שתזכרי שאת עדיין רוצה את הקשר כדאי לשמור עליו על אש נמוכה.
קחי על עצמך זמן קבוע שבו את יוצרת את הקשר.
למשל, להתקשר לפני שבת להגיד שבת שלום.
הקביעות חשובה על מנת להבהיר לעצמך בכל פעם מחדש שאת לא מוותרת על הקשר.
וגם כדי להחזיק את הקשר במקום בטוח לשני הצדדים.

יקרה,
כיבוד הורים היא מצווה לא פשוטה, לכל אחד.
ובמצב שבו את נמצאת היא עוד הרבה יותר מורכבת...
אני מאמינה שעם כוחות הנפש שלך, עם הרצון להתקדם ולעשות טוב ועם הרבה סיעתא דשמיא את תלמדי איך לשמור על הקשר עם אבא בצורה שתהיה נוחה לך ולא מעיקה וגם בצורה שתכבד אותו.
ועל הכל- הרבה תפילות...

כתבתי מה שנראה לי, אבל אני אשמח לשמוע ממך יותר.
אם תרצי להמשיך ולשתף, לשאול שאלה או להעיר הערה- את מוזמנת בכיף לחזור אלי למייל.
שיהיה המון ב"הצלחה!
מאמינה בך,
נעה.
noale@shoresh.org.il