כיבוד הורים או ציות להורים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 09/10/12 18:17 כג בתשרי התשעג

שאלה

שלום,

תודה מראש על הזמן שהקדשת לענות לשאלתי.

אני בחורה שומרת מצוות, כבת 21.

לאחרונה ישנו מתח ביחסי עם אימי בשל סממנים חיצוניים אשר אינם מוצאים חן בעיניה, כגון: לק בצעים (אדום), חצאית קצרה (ברך.. ולדעתה של אימי מעל הברך).

אני מאוד מכבדת את אימי.. אך לצערי איננו מצליחות לגשר על הפער כיוון שאימי דורשת כי עלי לנהוג לכבדה בטריטוריה שלה, משמע בבית ובסביבת היישוב בו אנו גרים וללבוש חצאית על פי ההלכה.

אני מאוד מכבדת את אימי, ומבינה שבביתה עלי לנהוג על פי רצונה.

אך חשוב לי לשאול: עד היכן מגיעה מצוות כיבוד הורים? האם עלי להיות לא עצמי ליידם אם הדבר אינו מוצא חן בעיניהם? ובכלל, האם כיבוד הורים נוגע גם להופעה הקשורה בי בלבד?

תשובה

שלום

לפני כיבוד הורים, יש כיבוד האלוקים. והוא ציווה בתורתו להתלבש בצניעות, ולכן עלייך להתלבש כראוי על פי ההלכה, בחצאית עד אחרי הברך לכל הפחות, ושרוול עד המרפק.
בכך שתקפידי על ההלכה תוכלי לכבד גם את הוריך ולקיים עוד מצווה.
אמנם, שאר הסממנים שאינם קשורים לצניעות, הם בהכרעתך ואת יכולה להחליט כיצד לנהוג בזה, אם אינך חיה עם הורייך. אך אם את חיה עם הורייך וסמוכה על שולחנם, אינך יכולה לקחת מהם ולהכאיב להם בה בעת.
הקשיבי להורייך, והתגברי על היצר.

בהצלחה