שאל את הרב

כיבוד האחות הבכורה מול צרכי המשפחה

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 08/08/12 12:13 כ באב התשעב

שאלה

לרב שלום יש לי משפחה נהדרת ברוך -השם ,במהלך השנה לא מספיק מתראים איש איש בעיסוקיו, אחת לשנה אנחנו יוצאים לנופש, אך אחותי הגדולה מתעקשת לצאת איתנו לאותו מלון ולהיצמד לכל פעילות משפחתית, ( בטענה שלא כיף להם לבד ולא מספיק מכירים את ירושלים,)כל יום היא מתקשרת לשאול מה נסגר, ואנחנו ממתחמקים בעדינות שטרם החלטנו,בני משפחתי כבר רוטנים ולא אוהבים את ההתדבקות של המשפחה שלה, ומבקשים מרווח מחיה, אני מסכימה לדעתם , חשוב לנו השקט שלנו בזמן הנופש,

הבעיה היא שאנו בטוחים שאם נאמר זאת גם בלשון הכי מעודנת ומתחשבת , היא תיפגע עד עמקי נשמתה, איך יוצאים מזה בשלום? אנו מעוניינים בקשר של כבוד אבל לא דבק.

אודה לך על תשובתך אור

תשובה

שלום וברכה

העיקרון הבסיסי הוא שמשפחתך קודמת לאחותך. כמובן שהמצב האידיאלי הוא לשמור על שני המעגלים, אבל אם אין ברירה, עם כל הצער על אחותך, אסור לך לגרום צער למשפחתך בגללה.
מה שכן, כדאי אולי ליצור שיחה חופשית עם משפחתך ולהסביר להם את המצב העדין ואולי להחליט החלטה משותפת שכדאי לוותר בנושא זה, שהינו לא כל כך קריטי, לצורך ההרגשה הטובה של אחותך. אבל כאמור זו מידת חסידות ואם את חושבת שאת או משפחתך לא יכולים לעמוד בזה - אז ראוי להסביר לאחותך באופן המכובד ביותר את המצב ואם תיפגע בכל זאת - זו כבר לא בעיה שלך.

בברכה חגי

כתבות נוספות