כיבוד אב ואם

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 27/02/09 14:29 ג באדר התשסט

שאלה

מתי על פי ההלכה או באיזה שלב בהתדרדרות מצב ההורים ניתן או חיבים להעביר אותם למסגרת מוסדית? האם יש איזו שהיא אסמכתא ו/או שו"ת בענין.

תודה.

תשובה

שלום לך

אם ההורים נחלשו כל כך, בדעתם או בגופם, עד שאינם יכולים להסתדר ולהתקיים בכוחות עצמם, אסור לבן לעוזבם. אלא אם מצבו הכספי מאפשר, ישכור למענם אדם אחר שיטפל בהם, או שיסדר להם מקום במוסד סיעודי. אך אם אין מוסד שיכול לקבלם, וגם אין לו אמצעים כספיים כדי לשכור להם מטפל, עליו להישאר ולטפל בהוריו, תוך השתדלות מירבית לנהוג עמם בנועם ובנחת (שו"ע יו"ד רמ, י. ט"ז סקי"ד, ערוך השולחן רמ, לב).
[מספר פניני הלכה ליקוטים הלכות כיבוד הורים]