כוסות נשברים זה מקריות?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 17/05/07 13:03 כט באייר התשסז

שאלה

ביום אחד נשברו 2 כוסות בביתי (בצהריים ובערב) וכן בשבוע שעבר גם נשברה כוס. האם זה מקריות? אני לא מאמינה בכך, יש לכם הסבר טוב יותר עבורי?

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית - צריך להזהר כשנשברים כוסות בכיור או על השיש או על הריצפה- לאסוף את השברים בזהירות על מנת לא להפצע.
דבר שני- אם הכוסות נשברו בעת שטיפת הכלים אז צריך לשים לב טוב ככשוטפים כלים לשטוף בזהירות. מפני שהמגע של כלי הזכוכיתצ (ולאו דווקא דכוכית)עם סבון כלים גורם להחלקה מהיד.
דבר שלישי - כשקונים כוסות יש לבחור כוסות לא דקות במיוחד שאז כל מכה קטנה או מעבר בין נוזל חם לקר שובר אותם.
דבר רביעי- כשנשברים כוסות או דברים בבית זו הזדמנות מצויינת לעבוד על מידת הכעס והעצבים.
לדעת לשלוט על המידות זו עבודה גדולה וביחוד שיש נטיה להתרגז על איבוד ממון....

דבר חמישי - עיין בתשובתי לגבי מראה שבורה ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show/82899

בברכה,

עוזיאל אליהו,