כוסות זכוכית לבשרי ולחלבי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 22/12/03 15:33 כז בכסלו התשסד

שאלה

שלום,

אנו משתמשים בבית בכוסות זכוכית גם בארוחות חלביות וגם בבשריות. שמעתי על כך שאין עם זה בעיה כיוון שאלו כוסות זכוכית, אך אם אני שותה בכוס זכוכית חלב האם מותר לי לשתות בה אח"כ כשאני אוכלת בשר?

תודה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אם מדובר בשתיה קרה אין בעיה.
ואם מדובר בשתיה חמה או מרק בשרי חם בכוס זכוכית ששתו בה חלב חם אסור.
ובמקרה כזה צריך שתי מערכות של כוסות זכוכית אחת לחלבי ואחת לבשרי.

והסיבה היא שהזכוכית היא בולעת. (שלא כמו בזמן התלמוד ) ראי נא את צבע כוסות הזכוכית שנמצאים אצלך בבית ! תבחיני טוב ותראי שהצבע שלהם משתנה לאחר שימוש רב פעמי .מפני שזכוכית של היום זה חומר שבולע.

בברכה,

עוזיאל

.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן