כוונות השופר.

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 05/08/10 12:23 כה באב התשע

שאלה

לכבוד הרב שלום רב.

לקראת הימים הנוראים רציתי לדעת על השופר קצת מעבר להלכה היבשה.

ז"א, איך תוקעים בסליחות, תשר"ת, תש"ת, תר"ת, וכו', קצת על כוונות בעת תקיעת השופר, והאם הרב יכול להגיד לי איזה ספר יש בנושא.

בתודה מראש. עומר

תשובה

ב"ה

שלום רב.

בקדיש של הסליחות תוקעים תשר"ת, תש"ת , תר"ת.

[התקיעה הראשונה] (פשוטה) - היא מסמלת את האדם לפני החטא.. הכל נקי.. הכל זך.. הכל ישר ופשוט..

ברובד הלאומי זה מסמל את אדם הראשון לפני החטא..

[השברים]- מסמלים הם את השבירה, את החטא, את החטאת המטרה..

ברובד הלאומי- זה מסמל את חטא אדם הראשון.. הוא שבר וריסק על ידי חטאו את התום והטוהר, את הזוך והיושר, את הפשטות והתמימות.

[התרועה] - אחרי השבירה - בא ריסוק טוטאלי.. האדם הולך שבוי בקסמי החטא.. ניצוצותיו מתפזרים לרסיסים..

החטא נעשה בו עמוק יותר , מגשם אותו יותר.. מטמא אותו יותר..

ברובד הלאומי - זה חטאי עם ישראל (אחר חטא אדם הראשון.. כמו חטא העגל.. חטא המרגלים..).

[התקיעה האחרונה]- מבטאת ומסמלת את חזרת האדם אל טהרתו, אל נשמתו , אל תומתו ויושרו.. וזה נעשה על ידי חזרתו בתשובה.

ברובד הלאומי - זה מתחיל בחזרת עם ישראל לארצו.. ארץ ישראל משוש אבותינו.. וזה מסתיים בביאת משיח צדקנו שיבוא במהרה בימינו, אמן.

*כתבתי לך מעט מכוונות השופר.. כי יש בזה הרבה כוונות.. המקובלים מאריכים בזה מאוד..

[בחסידות הסבירו שהתקיעה זה כנגד המוח (מחשבה), השברים זה כנגד הלב (רגש, דיבור).

התרועה זה כנגד הכבד (מעשה).

בתקיעה אני יכוון לתקן את מחשבותי , את המוח שלי, בשברים אתקן את ה-לב שלי, ובתרועה את המעשים שלי.]

ואם אל עולם הרז והסוד צמאה נפשך.. רבי יעקב חיים סופר זיע"א שהיה מגדולי המקובלים בדור הקודם כותב בספרו כף החיים (או"ח סימן תקפה´ סעיף כח´): [ כללות כוונת התקיעות: תשר"ת - חב"ד, תש"ת- חג"ת, תר"ת- נה"י] (ועיין מה שכתב בזה בספר דברי שלום (עפגי´ן) בחלק י´ או"ח סימן תקצ´ סעיף ח, שם הוא הביא את קיצור הכוונות למקובלים מתוך ה "מתוק מדבש" על הזוהר בפרשת אמור דף צט´ עמ´ ב´).

(עיין בעולת ראי´ה של הרב קוק על השופר, ועיין עוד בכף החיים (סופר) או"ח סימן תקפה´ סעיף יא´ בלשם יחוד של תקיעת שופר על פי הקבלה.., וראה באדרת האמונה של מורי ורבי הרב עוזי קלכהיים עליו השלום על כוונות התקיעות.).

(אם אתה רוצה - יש ספרים סידרה של ספרים מעולים שקוראים להם "בית גנזי" - מאת המקובל הרב רפאל משה לוריא זצ"ל..

הוא היה חסיד סלונים.. וזכה להיות אחד מראשי ישיבת המקובלים שער השמים בירושלים.. הוא נפטר השנה בחנוכה.

בספרים שלו (יש לו על התורה, על המועדים, על התפילה.. ספרים מדהימים.. אפשר לקנות גם כרך בודד..) הוא משלב בין הנגלה לנסתר.. בין החסידות והקבלה.. [אלו ספרים עמוקים ומיוחדים.. הם אינם מתאימים לכל אחד.. כדי להבין אותם צריך להיות מצוי במושגים הקבליים..]

הבן שלו (הרב יוסף) מוכר אותם, הוא גר בירושלים בשכונת מקור ברוך 0573131886 או 025380886

חודש טוב ומבורך.

בברכה