כוונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/06/14 17:31 יט בסיון התשעד

שאלה

בס"ד

שלום הרב,

אני לא מצליח להבין איך בדיוק צריכים "לכוון" (כלומר, לכוון לצאת/להוציא ידי חובה, לכוון - לשם מצוות ציצית וכד').

איך בדיוק אני צריך לעשות את "הפעולה" הזאת??

אני חושב שזו שאלה קשה - כי אי אפשר להגיד לי לעשות פעולות פיזיות אלא משהו יותר... מחשבתי?

שאלתי רב כלשהו ולא קיבלתי תשובה... מדויקת - איך לכוון.

איך בפועל לכוון - לחשוב על המילים? (לא איך להתרכז יותר אלא איך בפועל(!) לכוון).

תודה רבה, וישר כח!

תשובה

שלום וברכה

כשאנו מקיימים מצוות אנו עושים בדרך כלל פעולות על ידי אברי הגוף.
הכוונה נועדה לקשור את הנשמה למהלך קיום המצוות.
היא בנויה מעגלים מעגלים, אבל ביסודו של דבר כולה פעולה של חשיבה תודעתית:
המעגל הראשון של הכוונה הוא תשומת לב שאתה בא עכשיו לקיים מצווה. לא לקיים אותה כלאחר יד, אלא להחליט לבודד את עצמך מהסובב אותך, ולהתמקד בקיום המצווה.
המעגל השני של הכוונה הוא לחשוב כי את המצווה אתה עושה כי הקב"ה ציווה, ולא משום סיבה אחרת.
המעגל השלישי של הכוונה הוא הניסיון לכוון למשמעות המצווה הספציפית – לחשוב על המשמעויות השונות של מצוות לולב (לדוגמה) ולרצות כי בקיום המצווה תכוון גם לחלק מהמשמעויות שלה.
וכך מעגלים הולכים ומתרחבים.

האם הדברים עזרו ?

כל טוב