כוונה בתפילה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/06/08 19:13 כז באייר התשסח

שאלה

שלום לכבוד הרב!

כבר כמה זמן שאינני מצליחה להתרכז בזמן תפילות או ברכות מכל סיבה שהיא. היא יכולה להיות למשל, שאחרים מברכים יחד איתי בקול רם,ומגיעה עד למחשבות שונות שאינן קשורות לתפילה או לברכה בכלל.

דבר נוסף,בתפילות ציבור לרוב אני מתפללת לאט יותר משאר הציבור ולא מספיקה להגיע בזמן אל הקטעים אותם קוראים ביחד בקול.

תשובה

שלום וברכה

כוונה בתפילה היא אכן אחת המשימות היותר מורכבות והיותר גדולות.
אומר לך דבר אחד שלמדתי על עצמי: לבנות את החיים הרוחניים הפנימיים על המשנה לא עליך המלאכה לגמור ואי אתה בן חורין ליבטל ממנה, כלומר: במקום להציב מטרות גבוהות מידי, להציב מטרה של התכוונות בתפילה ההולכת וגוברת מיום ליום. מתחילים בקטע קטן וחשים כי עומדים לפני הקב"ה ומדברים אתו על הנושא שבאותו קטע, ולאחר מכן מרחיבים קצת יותר, ואם נופלים – קמים שוב וכדו'.
עיקר הדברים אינו להבין דווקא כל מילה, אלא לחוש כי עומדים בפני ריבונו של עולם ופורשים לפניו את עולמנו הפנימי דרך מילות התפילה שתיקנו לנו חכמים, ונאמרות כבר מאות דורות.
כשמתפללי בציבור מקצרים מעט בכוונות, כדי להיות שותף בתפילות הציבור. כך נהג רבי עקיבא (מסיבות אחרות) והוא היה מתפלל ביחידות הרבה מאוד זמן ואילו בציבור היה מקצר ועולה.

כל טוב ולוואי ותתקבלנה תפילותינו ברצון