כוונה בתהילים נגד פיגועים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 07/10/15 23:46 כד בתשרי התשעו

שאלה

לכבוד הרב שלום,

אני אומרת תהילים נגד הפיגועים, ורוצה לדעת בבקשה מהרב מה להתכוון כשאומרים את המזמורים, האם להתכוון כאילו אני מדברת או מה שהמזמור אומר. חנה

תשובה

שלום

יש להתכוון שאנו אומרים מה שאמר דוד, ולא מה שאנו אומרים מצד עצמנו.
דהיינו 'קולי אל ד' אזעק'- דוד אמר במצוקתו שהוא קורא לד'. ולא להתכוון בפסוק שאני אישית קורא לד' במילים אלו בלי קשר לדוד המשמש כתפאורה הסטורית.
כך הרב אלישיב זצ"ל הדריך להתכוון בתהילים, מצד דוד האומר אותם.

אולם בתוך הכוונה הזו, שכך דוד אמר ואנו אומרים את תחנוניו, תקפלי את התחושה שלך. קולי אל ד' אזעק- כך אמר דוד. וזעקתנו כלולה בזעקתו מאז, שהכל כלולים במלך.

בראיה ראשונה הדבר יראה לך קשה או מורכב, אולם כשתאמרי כך כמה ימים, תראי שזו הדרך האמיתית יותר, דוד אומר תהילים מגרונך על צרותיו וכל חייך מכונסים בדבריו.

זהו הטעם שחכמי כנסת הגדולה קראו לתהילים בשם שירי דוד עבדך ולא בשם מזמורים.

כל טוב