כוונה בברכות

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 09/03/07 15:29 יט באדר התשסז

שאלה

שלום! קודם כל יישר כח על האתר הנפלא הזה ועל ההשקעה הרבה!!!

רציתי לדעת אם צריך לכוון כוונות מסויימות במהלך אמירת הברכות? (כדוגמת הכוונות שמכוונים בקריאת שמע...) השאלה שלי היא בעצם האם צריך לכוון כשאני מברך "על נטילת ידים" וכד'? ואם כן, מה הן הכוונות?

תודה מראש

ויום טוב!!!

תשובה

מבחינה הלכתית לא צריך לכוון שום כוונה מלבד משמעות המילים הפשוטה, הברורה לכל דובר עברית.
אולם, בתורות פנימיות נוטים להעניק משמעות רחבה יותר למיות הברכה, וכדאי להפנות שאלה זו לרב העוסק בנושאים מעין אלו (אולי הרב אליהו?).

כל טוב
עקיבא
(המשיב אינו רב)