כהניסטים

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 06/01/07 21:19 טז בטבת התשסז

שאלה

שלום רב!!

התפיסה הכהנסיטית:

ליישום "ואהבת לרעך כמוך" לגבי הערב רב ומנהיגיו אנו אומרים שלוש פעמים ביום "ולמלשינים אל תהי תקוה". על פי ההלכה, הערב רב אינם נחשבים יהודים. לגביהם יש כרת, "ותכרת הנפש ההיא מעמיה". כשמשה צוה על שבט לוי, לאחר חטא העגל, לעבור בקרב מחנה ישראל ולהרוג באחיהם, האם זו היתה טעות מצדו? כשפנחס הרג את זמרי, האם הוא עבר על התורה? כשמתתיהו הרג מתיוון שקבל על עצמו את ההתיוונות בהתרסה כנגד מתתיהו שאך זה סרב להתיוון בפומבי כדי לחזק יהודים להישאר נאמנים לתורת ישראל, ומאורע זה היוה את "יריית הפתיחה" ותחילתה של המלחמה נגד היוונים, האם מתתיהו עבר על "לא תרצח"?

מה יש להגיד נגד התפיסה הכהניסטית ?? האם אולמרט נחשב לערב רב? האם מנהיגינו אינם נחשבים יהודים עוד??

תשובה

שלום.
אקדים ואומר שאני מתחלחל מעצם התפיסה, והרצון להשליכה על אנשים בני ימינו.

אין כל מושג הלכתי של ערב רב. הם לא מוזכרים בהלכה, ואין התייחסות אליהם בתפילה.
אין בשום פנים להשתמש במושג זה באף אחד מבני דורנו, ובעיקר לא בגלל תפיסותיו הפוליטיות. על אחת כמה וכמה שדעותיו מעוגנות היטב מאוד בהלכה, וראהhttps://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=96914.

משה צווה להרוג עוברים על ע"ז וגילוי עריות בפרהסיה- שקיים בהם דין "יהרג ובל יעבור". כמו כן עם זמרי. כמו כן מתיתיהו. וגם לגביהם ההלכה אומרת שאסור בשום פנים לפעול כמותם.
על אחת כמה וכמה כשמדובר באנשים שרק לא מסכימים אתך.

בתקווה לראות ימים עם פחות שנאת חינם אוכלת בשורותינו
אריה
ישיבת הר עציון