כהן וגרושה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/10/09 14:12 ט בחשון התשע

שאלה

שם משפחתי הוא כהן ואני כרגע יוצא עם גרושה.

הגרושה היתה נשואה לפני יותר מ14 שנה למשך פחות משנה ובעיקר עקב משובת נעורים ולא יותר מזה (נישאה בגיל 20 התגרשה בגיל 21) - מיותר לציין שנישואים אלה נחשבים בעיניה כעוד חווית נעורים ותו לא.

אולי מוזר לציין אבל איני בן אדם דתי ולפחות מבחינתי אין משמעות יתרה לשם כהן והייתי מוכן אף לוותר עליו.

האם יש דרך כלשהי שבה נוכל להינשא כדת וכדין (חשוב לה)? שוב אני יודע שמבחינת הלכה הנושא בעייתי אבל האם אין כאן נסיבות מקילות (נישואין כמשובת נעורים ללא מחויבות אמיתית, כהן שאינו רוצה להיות כהן וכו') - אודה לכם על תשובתכם המהירה.

תשובה

שלום וברכה

כואב כמובן לקרוא את המציאות אליה נקלעתם.
צריך ללכת לבית דין ולברר האמנם אתה כהן, או שרק שם משפחתך כזה. לעתים בתי הדין מוצאים כי אין וודאות שאתה כהן, ואז הם מסתמכים על זה בנישואים. אינני יודע מה המצב אצלך בתחום זה, כי צריך לזה מומחיות מיוחדת שלי אין אותה.

כל טוב והרבה שמחה