כהן בבית עם אפר מתים

חדשות כיפה צוות ישיבת אלון מורה 14/12/06 07:29 כג בכסלו התשסז

שאלה

היי,

רציתי לדעת אם לכהן מותר להכנס לבית שיש בו כד עם אפר של מת.

אשמח מאוד אם תענו במהרה.

תשובה

לאלעד שלום,

משנה היא במס' אהלות (פרק ב' משנה ב'):
"אפר שרופין--רבי אליעזר אומר, שיעורו ברובע* וחכמים מטהרין".

אם כן, אפר המת אינו מטמא (כחכמים), ואין בעיה לכהן לשהות בבית שיש בו אפר מת.

******

בהערת אגב:
גם את האפר הזה יש לקבור, מחשש לאיסור הנאה ממנו, וכן לתועלת תחית המתים העתידית במהרה בימינו.
(יש הבדל בין קבורה זו לקבורה רגילה, ראה ב: 'גשר החיים' חלק א', פרק טז' אות ח', עמ' קנג'-קנד').

כל זה באפר שנוצר באסון ר"ל, אך אדם שצווה בחייו לשרוף את גופתו לאחר מותו - בודאי שאין לשמוע לו, וקללה תחשב לו שריפתו, והסכימו גדולי הדורות האחרונים שאפר זה אין לקוברו.

בברכה
אמיר