כדי לא לצאת ידי חובה בהבדלה בבית הכנסת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 25/01/16 12:45 טו בשבט התשעו

שאלה

"10192# בדיני הבדלה, בספר אורות ההלכה, עמוד 279 כתוב: ""אם הבעל מוציא את בני ביתו ידי חובה (של מצוות ההבדלה), נכון לתחילה שלא לצאת ידי חובה בהבדלה שעושים בבית הכנסת, ועינה אחר ברות השליח ציבור ""ברוך הוא וברוך שמו"".

שאלה: מה צריך לעשות, או יותר נכון לא לעשות, כדי לא לצאת ידי חובה בהבדלה בבית הכנסת?"

תשובה

פשוט לכוון שאינך רוצה לצאת ידי חובה.