כדורגל

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 10/03/04 04:22 יז באדר התשסד

שאלה

שלום לבכוד הרב.

שמתי לב שכל השאלות בכדורגל, באתר זה, נמצאות תחת הכותקת של 'שבת'. בתור אחד, שגר בשכונה חרדית (אני עצמי מסורתי), הסבירו לי, שאבור בכלל לראות כדורגל בגלל.....שזה אסור. ברצוני לדעת, האם יש איסור בגלל שזה כדורגל בכלל, או בגלל שזה חל בשבת(בישראל), ואילו משחקים אשר חלים בימי שלישי-רביעי-חמישי(גביעי אירופה), מותר לראות, גם כי זה לא שבת, וגם כי 99% מהשחקנים אינם יהודים

תשובה

שלום רב:

כדורגל בשבת יש פה בעיה גדולה למחללי שבת ונהנה מזה .
ביום חול הדבר אפשרי אבל כמובן יש בעיה קשה עם האווירה בתוך המגרשים מצד הליצנות, האלימות ,קלות הראש וכו'

מיכאל ברום.