כדורגל וכדורסל בשבת

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 19/03/08 19:30 יב באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב

אני שומע הרבה פעמים דעות לכאן ולכאן בנושא כדורגל וכדורסל בשבת ורציתי לברר סופית: מה מותר ומה אסור? הבנתי שכדורגל אסור בכל מקרה וכדורסל נוטים להתיר

אשמח אם הרב יכתוב לי את הצדדים להתיר והצדדים לאסור של כל דבר

בנוסף אני ספרדי אם זה קשור איכשהו להלכה

פורים שמח ותודה רבה

תשובה

שלום רב,
מותר מעיקר הדין לשחק על משטח מרוצף כדורגל או כדורסל. אולם, כיון שאין זה ראוי, לכן, נהגו שרק בפחותים מגיל 13 עשו כך, ויש לזה מקור במהרי"ל שכתב שאביו הורה לו כי מדורות שהיו עושים הילדיםבשמחת תורה ושורפים הלולבים, רק פחות מגיל מצווה.

שולחן ערוך הרב אורח חיים סימן שח

סעיף פג
אסור לשחוק בכדור בשבת ויו"ט לפי שאסור לטלטלו מפני שאין תורת כלי עליו ויש מתירים לטלטלו ולשחוק בו ברה"[י] ונהגו מקדם להקל ולא מיחו בידם הואיל ויש להם על מי שיסמוכו:

כיון שזו מחלוקת גדולה והרוב החמירו, ואיתא בגמרא שחרבה עיר אחת כי שיחקו בכדור בשבת, ראוי להימנע ממשחק בשבת. כיון ששבת הינה קודש וצריך לעסוק בה בעניני רוח וקדושה. את משחקי הכדור יש להשאיר לעת אחרת.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה.