כדורגל בשבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/05/02 15:37 ב בסיון התשסב

שאלה

כבוד הרב שלום.אנחנו בנות בכתה יא,עושות עבודה על כדורגל בשבת,במסגרת עבודת חקר לבגרות בתושב"ע,ומעוניינות לקבל ממך הנחיות לגבי הבעיות הכרוכות במשחק כדורגל בשבת וכן את המקורות האפשריים(תולש,חופר,רוח שבת וכו'),לכתיבת עבודה זו.בתודה.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

כהקדמה לכל מקור הלכתי יש לשים לב לדברי המדרש באיכה
שמנתח את הסיבות שהביאו לחורבן עיר גדולה כמו ביתר ועוד מקום בשם "טור שמעון" איכה רבה (וילנא) פרשה ב ד"ה ד בלע ה'

"טור שמעון הוה מפיק תלת מאה גרבין ולמה חרבו אי תימא מן הזונות, והלא לא היתה אלא ריבה אחת והוציאוה משם, א"ר הונא משום שהיו משחקין בכדור בשבת,"

להרחבה יש לעיין בספר "מנוחת אהבה" ובספר "שמירת שבת כהלכתה"- בעבודה בהיקף כזה יש להתייעץ עם מנחה
שינחה אתכן בכתיבה.

בהצלחה,
עוזיאל