כדורגל בשבת

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 18/05/09 17:48 כד באייר התשסט

שאלה

האם מותר לשחק כדורגל בשבת? ואם לא אז למה לא? מקורות!!!!! בבקשה!!!!!!

תשובה

שלום וברכה,

השולחן ערוך כותב בסימן שח סעיף מה שאסור, והרמ"א כותב שיש מתירין.
מלבד זאת זוהי בעיה של 'עובדין דחול', "שלא יהא הילוכך בשבת כהילוכך בחול", מה שאומר שיש בעיה לרוץ בשבת.

ניתן לסמוך על דעת המקילים, ובוודאי אם מדובר בילדים קטנים. אך טוב וראוי להחמיר מפני כבוד השבת.

מלבד זאת, אם משחקים כדורגל יש לשחק על מגרש מרוצף, ולא על דשא או מגרש חול (כך כותב המשנה ברורה).

אני מצרף כאן קישור לתושבה ארוכה ומלומדת שניתנה בנושא כאן באתר.
https://www.kipa.co.il/ask/show/90146

כל טוב
עוזיה
(המשיב אינו רב)