כדורגל בשבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/10/07 20:12 ג בחשון התשסח

שאלה

היי ושלום !

הבנתי מתוך כל השאלות שעברתי עליהם כאן באתר שאין מצב להתיר כדורגל בשבת . אבל אני ממש בבעיה בנושא כי הבן שלי כבר בשלבי עזיבה של הדת וכעת הוא משחק בקבוצה והם זקוקים לו בשבת .ברור שאני מתכוון שהוא יגיע למגרש ללא חילול שבת.

העניין שיש מצב שאני עוד יכול לסחוט ממנו התנהגות דתית ואולי בכך עוד להשאיר אותו קרוב לנושא . למשל להתנות את הדברים בהשתתפות בתפילות .

מה דעתך כיצד הייתה ממליץ לי להתנהג ? ללכת לקראת הילד או בשום פנים ואופן לא לוותר .

....

ביי ותודה מראש

תשובה

שלום וברכה
זו שאלה מאוד קשה לענות עליה, בלי להכיר את הנפשות הפועלות ואת המציאות.
צריך מישהו יותר קרוב אליכם שיהיה שם.
באופן כללי, אני מאמין מאוד בדרך של הפיכת המקרה הזה למנוף. לאמור: בשל העובדה שהוא לא צריך לחלל שבת כדי להגיע למגרש, בשל העובדה שהוא כבר נמצא בשלבי העזיבה ויש אפשרות לחבב עליו את שמירת המצוות, בשל העובדה שניתן להפוך את זה להסכמה עימו כי הוא יעשה גם דברים חיוביים ולא רק דברים שאינם על פי ההלכה וכדו' – בדרך כלל הדבר הנכון לעשות הוא להגיע להסכמה עם הילד כיצד הופכים את המקרה הזה לתחילת עלייה.
זו כמובן הוראת שעה בשל הנסיבות האלה, ואין מדובר במצב קבוע. אין אנו עושים "עסקאות" על שמירת המצוות, אולם אנו מפעילים שכל ישר, ומצליחים למצוא דרך שלא תביא למריבה אלה להפך – להסכמה כי ניתן יהיה להתקדם דווקא בדרך זו.

כל טוב