כדורגל בשבת

חדשות כיפה הרב חיים נבון 25/09/07 12:43 יג בתשרי התשסח

שאלה

שלום!!

אני משחק בקבוצת כדורגל שמשחקת בשבת אבל אני משחק רק משחקי בית (לא נוסע למשחקים)

אמרו לי שיש בעיה עם זה לי מאוד קשה לעזוב את זה אמרו לי גם שיש לזה היתרים מסויימים

רציתי לשאול את חוות דעת הרב בנושא אשמח אם תענה לי

תודה!!!!!!!!!!!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וטוב.
אני מבין את מצוקתך. אך אסור לשחק כדורגל בשבת, וכרוכים בזה כמה איסורים, מהם שקשורים בעצם המשחק במהותו (השוואת גומות בקרקע), ומהם שקשורים באופן כמעט בלתי נמנע בנסיבות המשחק. גם שיקולים של אווירת השבת יש כאן.
אני יודע שזה קרבן גדול בשבילך. בע"ה תקפיד על שמירת השבת, והקב"ה יראה בזה זכות גדולה שתעמוד לך כשתזדקק לכך.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן