כביסה בפסח

חדשות כיפה הרב אלעזר אהרנסון 25/04/05 08:27 טז בניסן התשסה

שאלה

לרב שלום,

רציתי לשאול האם ניתן לכבס בחול-המועד

או שמא הדבר אסור?

האם יש הבדל בין כביסה ביד לכביסה במכונה?

בתודה מראש,חיים.

תשובה

שלום.

אסור לכבס בחול המועד.
התירו לכבס בצינעה דברים שלא הייתה אפשרות לכבס אותם קודם לחג. כך למשל תינוק שרגיל ללכלך את בגדיו, ואין לו מספיק בגדים לכל החג, הוריו צריכים לכבס לפני החג את כל מה שילבש, ואם אחר כך בגדיו מתלכלכים, ניתן לכבסם בצינעה. וכך גם לא רק תינוק אלא כל מי שכיבס את בגדיו לפני החג, וכעת אין לו עוד מה ללבוש (ואפילו אם יש לו ללבוש בגדי חול, אך הוא רוצה ללבוש בגדים חגיגיים לחול המועד, וכל בגדיו החגיגיים התלכלכו).
עקרונית אין הבדל בין כביסה ביד או במכונה, אלא שיש לכבס בצינעה.
בברכה וכל טוב