כבוד הורים או שטיפת כלים?

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 26/05/09 18:10 ג בסיון התשסט

שאלה

הבנתי שיש עניין בשטיפת כלים בשבת ושצריך סקוצ' מיוחד אבל אם בשבת אין לי את הסקוט'צ המיוחד ורק רגיל וההורים שלי ביקשו ממני לשטוף כלים מה אני עושה? (אם אני לא אשתוף ההורים שלי יעשו את זה וגם יכעסו מאוד!!)

תשובה

שלום וברכה,

איני עוסק בשאלה האם מותר לשטוף כלים בשבת ובאלו תנאים, אלא רק בשאלה איך לשטוף. אם תרצי ארחיב בתגובות.

אם אין סקוצ' רשת של שבת, אין לשטוף כלים באמצעות סקוצ' אחר (גם סקוצ'ברייט - רוב הרבנים אוסרים).
מה כן יש לעשות? אפשר להשתמש ברשת של שק תפו"א - זה עובד מעולה. אני מכיר אישה שכבר ארבעים שנה שוטפת ככה גם בימות החול.
אפשרות נוספת היא לקחת שקית ניילון של סופרמרקט. גם זה עובד מצוין, וכך אני עושה כשאין לי סקוצ' מיוחד. כמובן שצריך להשתמש בסבון ולשפשף.

כך הורייך יראו שמצד אחד את מכבדת אותם ועושה את רצונם, ומצד שני מקפידה על הלכה.

כל טוב
עוזיה
(המשיב אינו רב)